Україна отримає "шпигунське гніздо" у разі призначення Бабича послом, - опозиціонери Росії

Президент України Петро Порошенко має утриматися від узгодження кандидатури Михайла Бабича послом РФ в Україні

Про це повідомляють екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов та політичний емігрант Ольга Курносова, передає УНІАН.

Курносова зазначила, що це (відставка попереднього посла) може свідчити про ставку президента РФ Володимира Путіна на дострокові вибори в Україні, і що для цього йому потрібна людина, яка не має неформальних стосунків з керівництвом України. 

"Це може свідчити, що російська сторона вже не розраховує на якісь особисті контакти з Порошенком, які у Зурабова були. Бабич - це остання людина, від якої була б користь як від дипломата. В ситуації неоголошеної війни надсилати послом військового це як плювок в обличчя", - сказала вона. 

Пономарьов заявив, що Бабич має досвід фальсифікації виборів у Росії, і якщо Україна погодиться на його кандидатуру, то отримає "гарантоване шпигунське гніздо як для координації російських спецслужб, так і для організації виборчих компаній в інтересах РФ".

"Тобто його призначення потрібно інтерпретувати як підготовку до можливих дострокових виборів, на які може робити ставку Росія. Я просто закликаю пана президента ні в якому разі не давати згоди на призначення цієї людини послом. Це класична кандидатура для взаємодії з сепаратистами, для силових операцій", - наголосив Пономарьов. 

Курносова наголосила, що "Україна має зробити все, щоб Бабич не став послом в Україні".