Бойовики б'ють в районі Авдіївки з важкої артилерії, - прес-центр

У неділю бойовики застосовували заборонене "Мінськими угодами" важке артилерійське озброєння калібрів 152 та 122 міліметри на Донецькому напрямку

Про це повідомляє прес-центр АТО.

За даними штабу, за добу російські окупаційні війська 27 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. 

"Найбільш складна ситуація - на Донецькому напрямку. Важке артилерійське озброєння калібрів 152 та 122 міліметри, 120 мм міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецька зброя застосовувались ворогом в районі Авдіївки. Також мінометний та кулеметний вогонь вівся в Луганському та Пісках", - повідомили у штабі. 

"Кількість провокацій з боку окупантів в районах населених пунктів Авдіївки та Старогнатівки зросла, тому українські захисники вимушені були відкривати вогонь у відповідь", - йдеться у повідомленні. 

На Маріупольському напрямку Мар’їнка та Красногорівка були обстріляні з мінометів, у Старогнатівці та Славному застосовувалась стрілецька зброя та автоматичні гранатомети, у Новотроїцькому працював снайпер, зазначили у прес-центрі штабу АТО.

На Луганщині в районі Новоалександрівки, Кримського та Новозванівки зафіксовано мінометні та гранатометні обстріли, ворожий вогонь вівся також зі стрілецької зброї.