У Баку заявили про порушення перемир'я у Нагірному Карабасі

Міністерство оборони Азербайджану заявило, що за минулу суботу, 30 липня, вірменські військові шість разів порушили режим припинення вогню в зоні нагірно-карабахського конфлікту

"Збройні сили Вірменії за минулу добу шість разів порушили режим припинення вогню на лінії зіткнення азербайджанських та вірменських збройних сил", - цитує Інтерфакс військове відомство Азербайджану.

У повідомленні наголошується, що обстріл вівся, як з території самої Вірменії, так і окупованих земель Азербайджану.

У той же час міноборони невизнаної Нагірно-Карабаської республіки стверджує, що вночі 31 липня військовослужбовець армії оборони Карабаху отримав поранення в результаті обстрілу з боку противника, передають Новини-Вірменія.

В цілому, за даними невизнаної Нагірно-Карабаської республіки, в ніч на 31 липня азербайджанська сторона порушила режим припинення вогню на лінії зіткнення 46 разів. З вогнепальної зброї різного калібру було зроблено понад 600 пострілів.

Раніше НВ повідомляло, що в квітні 2016 року Вірменія і Азербайджан досягли угоди про припинення вогню в зоні карабаського конфлікту.

Збройний конфлікт між Азербайджаном і Вірменією за контроль над Нагірним Карабахом (Арцахом) триває з перемінною інтенсивністю з 1991 року. За час конфлікту загинули близько 30 тисяч людей.

Нагірний Карабах - частина Азербайджану, на якій знаходиться невизнана держава Нагірно-Карабаська республіка, проголошена в 1991 році. Зараз Нагірно-Карабаська республіка не отримала визнання з боку держав-членів ООН і не є її членом. Її визнали лише "колеги" по статусу - Південна Осетія, Абхазія і Придністров'я.