Суд відмовився кинути Навального за ґрати

Люблінський суд Москви відмовився замінити умовне покарання опозиціонера Олексія Навального на реальний строк за вимогою Федеральної служби виконання покарань Росії

Про це повідомляє російська служба ВВС.

"У клопотанні ФСВП про заміну умовного терміну на реальне позбавлення волі відмовити", - заявила суддя Лілія Дадашова.

Замінити умовний термін Навального на реальний зажадали в кінці липня. У ФСВП вважають, що Навальний порушив правила відбування умовного терміну, не з'явившись в інспекцію, де з ними проводяться профілактичні бесіди.

"Більше двох разів протягом одного року Навальний не виконував обов'язки, покладені на нього постановою Люблінського районного суду, а також 15 жовтня, 5 листопада 2015 року і 7 липня не з'явився в інспекцію, своєчасно не повідомив і не надав документів, що підтверджують необхідність відсутності", - сказала представник УФСВП.

"Протягом довгих років я двічі на місяць приходжу у ваш безглуздий ФСВП і відзначаюся. Я працюю, у мене є відрядження, у мене є відпустка", - заявив на засіданні Навальний. За його словами, за нього в інспекцію прийшов адвокат.

Олексій Навальний і його молодший брат Олег Навальний у грудні 2014 року були звинувачені у розкраданні понад 26 мільйонів рублів (9,6 млн грн) у компанії "Ів Роше" і понад 4 мільйонів рублів (1,5 млн грн) у "Багатопрофільної процесингової компанії".

Замосковорецкий суд засудив обох на 3,5 року: Олег був засуджений до реального терміну, Олексій - до умовного. Брати свою провину не визнали.