В "Ощадбанку" розповіли, як біженцям отримати електронні пенсійні посвідчення

"Ощадбанк" з 1 серпня розпочинає випуск електронних пенсійних посвідчень для пенсіонерів, які вимушені були переїхати з тимчасово окупованих територій та зони АТО в інші регіони країни

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Згідно з постановою Кабміну від 14 березня 2016 року "Ощадбанк" розпочав виготовлення електронних пенсійних посвідчень та обмін існуючих платіжних карток на такі посвідчення. Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється виключно у разі звернення клієнта і є безкоштовним для нього", - йдеться в повідомленні.

У банку звертають увагу на те, що неотримання електронних пенсійних посвідчень не призведе до неотримання пенсії.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) пенсіонерам - внутрішньо переміщеним особам необхідно звернутись до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення ЕПП, в якій зазначити відділення "Ощадбанку", де пенсіонер буде отримувати посвідчення. До Пенсійного фонду також потрібно надати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи.

Через 30 днів після подання заяви необхідно звернутися до зазначеного відділення "Ощадбанку" та укласти з установою договір, отримати ЕПП та активувати його в касі.