Жадан передасть премію Порошенка дітям Луганщини

Письменник Сергій Жадан вирішив передати премію "Українська книжка року" на потреби дитячих закладів Луганської області

Про це він написав у Facebook.

Жадан звернувся до президента Петра Порошенка з подякою через відзначення його книжки премією.

"Нам із видавцями, книжковим клубом "Клуб сімейного дозвілля", звісно, надзвичайно приємно отримати цю нагороду. Стосунки українського мистецтва з українською владою ніколи не були простими. Не є вони простими й сьогодні – за тієї край складної ситуації, в якій знаходиться наша з вами країна. Але мені здається, що саме сьогодні і позиція мистецтва, і позиція влади мають характеризуватись словом відповідальність", - вважає Жадан.

Він висловив переконання, що "представники влади, і представники суспільства рівною мірою мають нести відповідальність за те, що діється з нами всіма". 

"Ми бачимо, що держава іноді, на жаль, не може (чи не хоче) цю відповідальність нести. В такому випадку відповідальність перекладається на нас – тих, хто цю владу обрав. Саме тому ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області", - наголосив Жадан.

Він відзначив, що "з друзями-волонтерами вже певний час допомагаємо дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині, тож радо передамо і ці кошти дітям, сподіваючись на те, що в майбутньому волонтери не матимуть необхідності перебирати на себе функції державних органів".