"Шахтар" по пенальті програв "Янг Бойз" та вибув з Ліги чемпіонів

"Шахтар" у повторному матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів програв швейцарському "Янг Бойзу" у серії післяматчевих пенальті

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Повторний матч

"Янг Бойз" (Швейцарія) – "Шахтар" (Україна) 2:0 (4:2 – по пен.)

Голи: Кубо, 54; 60.

"Янг Бойз": Мвого – Суттер (Обексер, 116), фон Берген, Роша, Лецякс – Раве (Хадергюнай, 88), Бертоне (Гаїч, 111), Саного, Сулеймані - Кубо, Оаро.

"Шахтар": П'ятов - Срна, Ордець, Кривцов (Ракицький, 120), Ісмаїлі - Марлос, Фред, Степаненко, Тайсон – Едуардо (Селезньов, 62), Дентінью (Веллінгтон Нем, 75).

Попередження: Кубо, 12; Роша, 16; Оаро, 52; Саного,90+1; Суттер, 96.

Рефері Рюдді Бюкке (Франція).

Перший матч – 0:2.

Жеребкування раунду плей-офф Ліги чемпіонів відбудеться 5 серпня.

"Шахтар" після першого матчу мав комфортну перевагу над "Янг Бойз", завдяки перемозі у Львові з рахунком 2:0. Це продиктувало перебіг подій у першому таймі, у якому донеччани не поспішали йти вперед та довго намагалися призвичаїтися до штучного покриття поля "Стад де Сюісс".

Рахунок в матчі було відкрито на 54-й хвилині, коли після дальньої передачі через півполя Міралем Сулеймані прострілив з лівого флангу, а Юя Кубо впритул розстріляв ворота та вивів "Янг Бойз" вперед.

Другий гол донеччани пропустили на 60-й хвилині, після багатоходової комбінації "Янг Бойз". ЇЇ розпочав Ян Лецякс "обікравши" у центральній зоні Фреда, продовжив Сулеймані і відпасував зліва на Гійома Оаро, який скинув м'яч назад на вільного Кубо, допомігши японцеві оформити дубль.

Основний час завершився з рахунком 2:0 на користь "Янг Бойз" і було призначено овертайм. Але команди голів більше не забивали і були вимушені виявляти учасника раунду плей-офф у серії післяматчевих пенальті,які точніше пробили швейцарці. 

У "Шахтаря" Фред не зміг переграти голкіпера, а після удару Ракицького м'яч влучив у поперечку. "Янг Бойз" виграв серію одинадцятиметрових з рахунком 4:2 та вибив донеччан з Ліги чемпіонів. "Гірники" продовжать виступи у Лізі Європи.