Україна передасть американцям останки пілота, який загинув у Другу світову

Україна та США домовились про передачу останків американського військового пілота, який загинув на території Одеської області під час Другої світової війни

Про це повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

«Сьогодні, 3 серпня, відбулася спільна зустріч представників МВС та Національної поліції України з делегацією Державного агентства Міноборони США з обліку військовополонених та загиблих під час воєнних дій. Присутні обговорили питання вивезення за кордон останків пілота ВПС США, який загинув на території Одещини під час Другої світової війни», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у Департаменті комунікації МВС, представники української сторони повідомили іноземній делегації про законні підстави для здійснення процедур та зорієнтували іноземну делегацію щодо подальших дій.

Пошукові роботи у селищі Нові Трояни Одеської області тривали більше місяця. Для цього представники Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ і Національного військово-історичного музею України пройшли відповідну підготовку на курсі з пошуку та ексгумації тіл загиблих на базі ВМС США.