Нефьодов розказав, як побороти корупцію

Боротися з корупцією можна лише збільшуючи конкуренцію

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV сказав заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов.

"Система закупівель працює під ті ринкові умови, які склались, під ту середню якість закупівельників, під ту середню якість постачальників. І, звичайно, вона буде еволюціонувати разом з еволюцією самого ринку. Ми багато працюєм над навчанням закупівельників, над реалізацією закупівель, над залученням постачальників. Якщо ми будемо розуміти, що в нас є більш кваліфіковані замовники, то з боку держави ми зможемо їм пропонувати більш складні і більш якісні процедури. Якщо ми будемо знати, що в нас є, наприклад, постачальники, які працюють з державою роками, які не банкрутують свою компанію кожен рік, а потім підставляють нову, ми будемо аналізувати історію торгів - роботи багато, стосовно монополізму, я вважаю, що це питання риторичне", - заявив Нефьодов.

За його словами, ми усюди виступаємо як за якомога більшу конкуренцію.

"ProZorro побудоване на якомога більшій конкуренції, на тому що боротися з порушеннями караючи людей неможливо, тому що ви не знайдете таку кількість чесних і професійних наглядачів. Боротися з корупцією треба в першу чергу збільшуючи конкуренцію. Я завжди наводжу простий напіванекдот, що два українця змовляться між собою, якщо в тендері буде два учасника, то вони поділять ринок по Дніпру", - сказав Нефьодов.