Турчинов розказав про два сценарії Кремля щодо України

Намагаючись підкорити Україну, Кремль як у найближчому майбутньому, так і в перспективі може організувати один із двох сценаріїв

Про це під час брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє Еспресо.TV.

"Перший, найбільш небезпечний, - це воєнний сценарій, а саме форма масштабної військової агресії, яка наразі є найбільш проблемною і небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якої в Російській Федерації наполегливо готуються, зокрема, розгортаючи додаткові військові частини поблизу кордонів і на окупованій території України", - зазначив Турчинов.

Він нагадав, що дуже швидкими темпами відбувається мілітарізація окупованого Криму, де Російська Федерація створила потужне угруповання військ.

"Другий сценарій, не менш небезпечний - це сценарій так званий гібридний, який на сьогодні залишається найбільш імовірним. Він передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, що, однак, не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних підрозділів, а також підривну діяльність на решті території України", - розказав секретар РНБО.