Затриманими на Львівщині "терористами" виявились бійці ОУН, - ЗМІ

Провід добровольчого руху ОУН повідомив про затримання їхніх бійців на Львівщині, де СБУ попередила терористичний акт на залізниці

Про це повідомив провідник Добровольчого руху ОУН Микола Коханівський на офіційній сторінці.

"ФСБ Расєї через своїх прислужників у СБУ розпочали тотальні репресії проти добровольців батальйону ОУН. На Львівщині сьогодні без жодних пояснень та жодних пред`явлень або звинувачень затримано трьох добровольців батальйону ОУН та активістів Добровольчого руху ОУН: друга "Партизана", друга "Негідника" та друга "Шпіка", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що "Шпіку" під час затримання прострелили ногу".

"У друга "Партизана" відбувся незаконний обшук в його помешканні. Журналістів та адвокатів не пускають, пояснень не надають. Це і не дивно, адже нашим добровольцям нема чого пред'явити: на війні ми ніколи не мародерили, не пили горілку, не торгували зброєю, не кришували контрабанду (це основні звинувачення, які можна сьогодні ліпити добровольцям). Ми впевнені, що розпочаті репресії проти ОУНівців – це помста Москви через своїх агентів у СБУ за погром російських банків та перешкоджання московській "мирній" ході. І ми чітко розуміємо, що виконавцями замовних репресій з Москви є Порошенко і Грицак – дві особи, які займають відверто антиукраїнську позицію", - заявив Коханівський у зверненні..

Він заявив, що 14 серпня другий великий збір Добровольчого руху ОУН відбудеться, як заплановано, з 11.00 до 17.00 в Українському домі в Києві. Після Збору о 18.00 відбудеться марш "Свободу добровольцям".