Кольченка відправили до лікарні через дефіцит ваги

Кримський політв'язень Олександр Кольченко, який відбуває покарання в російській колонії, переведений до Федеральної казенної лікувально-профілактичної установи

Про це повідомляють члени Громадської спостережної комісії Челябінської області Росії, інформують "Крим.Реалії".

"Він був спрямований туди, унаслідок "дефіциту ваги" медиками колонії, де відбував термін. Слід сказати, що цей "дефіцит" був зафіксований у Олександра ще 4 місяці тому, коли він тільки прибув під юрисдикцію челябінських тюремників. Чому вони саме зараз цим зацікавилися, залишається тільки здогадуватися", - повідомляють правозахисники.

За їх даними, члени комісії з дозволу Олександра вивчили його медичну карту.

"Лікарі прокоментували записи і розповіли, що аналізи, які здав Кольченко, показали, відсутність яких-небудь відхилень від норми", - відмічають правозахисники і інформують, що незабаром Кольченко планують етапувати назад в колонію.

Медики пояснили, що причин тримати Олександра в лікарні немає, і що він на даний момент вже виписаний і чекає етапування назад в колонію. Але оскільки завтра очікується візит в місцевого уповноваженого з прав людини Маргарити Павлової, то Олександра вирішили затримати для зустрічі з нею.