Під час Олімпіади жебраків Ріо годуватимуть у ресторані

У Ріо-де-Жанейро відкрився ресторан, в якому малозабезпечені жителі міста під час Олімпійських та Паралімпійських ігор зможуть повечеряти абсолютно безкоштовно

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на інтернет-портал UOL.

Робота закладу буде забезпечуватися за рахунок благодійних організацій і надлишків продуктів, закуплених для учасників змагань.

Автори ідеї дізналися, що частина товарів, які закуповують для ресторану Олімпійського селища, знищується не через погану якість, а тому що кухарям вони просто не знадобилися в такій кількості.

"Ми зробили все можливе, щоб домовитися з постачальниками про доставку надлишків в наш ресторан. Коли я дізнався, що кожен день із заводів йдуть 120 вантажівок їжі, але 20 з них повертаються, і їхній вміст спалюють. Ми виступаємо проти марнотратства, це перша мета проекту. Друга - боротьба з голодом, адже ми надамо людям гідну їжу", - каже один з ініціаторів проекту Давид Герц.

Для створення якісних страв були запрошені 45 шеф-кухарів з усієї планети. Один з них - італієць Массімо Боттура - працює в закладі, який британський журнал "Ресторан" визнав найкращим у світі. Кількість їжі буде достатньою, щоб нагодувати 108 осіб щодня.

Право на безкоштовну вечерю отримають ті бразильці, які отримують допомогу громадських організацій як малозабезпечені.