Суд заарештував маєток екс-заступника Пшонки Кузьміна

Печерський районний суд Києва заарештував будинок колишнього заступника голови Генеральної прокуратури України Рената Кузьміна в Пущі-Водиці під Києвом

Про це повідомляють"Наші гроші" з посиланням на постанову суду.

Повідомляється, що заарештований будинок загальною площею понад 1 тис. кв. м з підвалами, навісами і гаражем.

Відзначимо, у вересні 2015 року було порушено справу проти Кузьміна за будівництво будинку на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", землі якого відносяться до рекреаційної зони.
 
Будинок відпочинку Кузьміну надали у користування у 2006 році, через два роки він отримав дозвіл на ремонт, зобов'язавшись інвестувати в реконструкцію 1 млн гривень. Після цього йому дозволили добудувати гостьовий будинок, баню, альтанку з барбекю і встановити паркан. Новий будинок Кузьмін імовірно подарував своїй тещі.
  • Ренат Кузьмін з 2010 по 2013 роки був першим заступником генерального прокурора України Віктора Пшонки. Курував найбільш резонансні справи, в тому числі справу про вбивство Гонгадзе, переслідування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.
  • Щодо Кузьміна проводиться досудове розслідування за підозрою в організації у 2010 році незаконного затримання екс-голови МВС Юрія Луценка та підбурювання судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.