У Києві представили стратегію дипломатії кримських татар

У Києві презентували стратегію публічної дипломатії кримських татар, яка покликана забезпечити їхні права як корінного народу півострова та України

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідомляє "Укрінформ".

"Цей проект ми запустили приблизно рік тому за участю уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу, Меджлісу кримськотатарського народу, Естонського інституту з прав людини і трохи згодом до цього приєдналося Міністерство інформаційної політики, підписавши Меморандум про співробітництво. Цей проект розрахований на два роки - до 2017 року", - сказала вона.

Так, за словами Джапарової, сама стратегія складається з двох частин - публічної і закритої. В останній виписуються конкретні кроки щодо збільшення поінформованості міжнародної спільноти щодо кримськотатарського народу, про які не повинна дізнатися країна-агресор.

Як сказала Джапарова, ця стратегія має три ключові завдання: консолідація кримськотатарського суспільства; консолідація українського суспільства навколо ідеї повернення батьківщини кримських татар, а також збільшення рівня поінформованості міжнародної спільноти про корінний кримськотатарський народ та активна боротьба проти зусиль російської пропаганди щодо делегітимізації статусу кримських татар як корінного народу.