ФСБ затримала українського розвідника, який нібито готував теракт у Криму

Федеральна служба безпеки Росії оголосила ім'я одного з "організаторів", який начебто готував теракт у Криму

Про це повідомляє прес-служба російського ФСБ.

За інформацією ФСБ, одним з "організаторів" є нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який затриманий і дає свідчення.

Як кажуть у ФСБ, на місці затримання "диверсантів" виявлено 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кг у тротиловому еквіваленті, боєприпаси та спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, "що перебуває на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України".

 

"Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в російському відомстві стверджують, що "в ніч на 8 серпня 2016 року спецпідрозділами Міністерства оборони України були здійснені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, які зупинені силовими підрозділами ФСБ Росії і взаємодіючих органів виконавчої влади".

На підставі результатів оперативно-розшукових та бойових заходів слідчим відділом УФСБ Росії по Криму і місту Севастополю порушено кримінальну справу.

Як зазначено в повідомленні, вжито додаткових заходів безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також по охороні об'єктів критично важливої ​​інфраструктури та життєзабезпечення. Посилено також прикордонний режим на адмінмежі між Україною та Кримом.