Хомутиннік володіє 40-метровою яхтою і літаком за $17 млн, - ЗМІ

Керівник групи "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутиннік володіє 40-метровою яхтою і літаком Gulfstream280, які зареєстровані в офшорі на Кайманових островах

Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналіст Христина Бердинських.

Вона зазначає, що згідно з офіційними даними декларацій про доходи, всього за 3 роки (з 2011-го по 2014 рік) депутат збільшив свої доходи в 30 разів.

За її словами, у компаній депутата 50 тисяч га земельного банку.

"Виявляється, у Хомутинніка є офіс в Лондоні і бізнес з Коломойським в дуже "жирній" газодобувній компанії. Він вперше зізнався, в якому підприємстві, а точніше офшорі, який володіє компанією, вони партнери", - заявила Бердинських.

Також, за даними журналіста, Хомутиннік купив літак Gulfstream280 2015 року випуску, який зареєстрований в офшорі на Кайманових островах.

"Якщо раптом захочете купити, зараз вони в продажу по 17 млн доларів. Бортовий номер літака - VP-CVH. Базується зазвичай в Жулянах", - зазначає журналіст.

За її словами, "бортовий номер VP-C - це абревіатура Кайманових островів, а VH - Віталій Хомутинник". Крім літака, у Хомутинніка є яхта Апостроф. Теж реєстрація на Кайманових островах.

Вона додала, що 40-метрова яхта виготовлена за індивідуальним замовленням, її робили 5 років і спустили на воду в 2013 році.

"Я запитала у депутата про літак і яхту і чому вони не вказані в декларації. Він відповів, що вказав як фізична особа все, що повинен був, і що він не підтверджує їх наявність у себе. Хоча спростовувати теж не став", - підсумувала Бердинських.