НАБУ тягне час для фальсифікацій щодо Мартиненка – адвокат

НАБУ і САП продовжують затягувати час з метою фальсифікації проваджень, у яких екс-депутат Микола Мартиненко фігурує суто як свідок

Про це заявив адвокат Олександр Усович, який представляє інтереси Мартиненка.

“Директор НАБУ Артем Ситник сьогодні вчергове повідомив про очікування відповідей на запити про правову допомогу у неіснуючій «справі Мартиненка» - аж з восьми країн.  

Хоча раніше жоден такий запит не дав жодного результату, більше того – європейські правоохоронці раніше самі звертались до українських колег, оскільки були змушені формально все перевіряти. А тому це листування цілком заслуговує на хештег «переливання з пустого в порожнє», наголосив адвокат. 

На його думку, НАБУ та САП уже більше півроку безрезультатно займаються  лише тим, щоб знайти хоч якийсь компромат проти Миколи Мартиненка, який фігурує виключно як свідок, підкреслив адвокат.

"Ці «фактові» провадження справді є рекордсменами по часу. Пройшло вже понад 8 місяців з моменту, коли М.Мартиненко добровільно відмовився від депутатського мандату  - для того,  щоб юридично  спростувати проплачений негатив на свою адресу. Він нікуди не ховається. За цей час НАБУ побила всі рекорди за кількістю звернень в інші країни, проведені десятки обшуків з «маски-шоу», сотні допитів і спроб «вибити» свідчення проти Мартиненка - навіть з тих людей, які з ним не знайомі. Але все безрезультатно”, - констатував захисник.

“На жаль, НАБУ стало інструментом політичної боротьби. Вона ведеться через 1-го заступника директора НАБУ Гізо Углаву - давнього соратника Міхеїла Саакашвілі. Але в в фабрикації справи проти Мартиненка зацікавлені й інші сили, які впливають на керівників НАБУ і САП”, - вважає адвокат.