Провокація в Криму: Російські ЗМІ розповіли деталі допиту "українських диверсантів"

Затримані в окупованому Криму "українські диверсанти" нібито планували організувати в різних точках півострова серію невеликих за потужністю вибухів і посіяти паніку, щоб "вбити туризм" в Криму

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерела, знайомі зі "свідченнями" затриманих. 

Повідомляється, що здійснювати теракти відносно окупаційної влади Криму або на його промислових об'єктах вони не збиралися.

За даними російськиз ЗМІ, вибухівку повинна була доставити друга група, яка йшла іншим маршрутом. Вона повинна була залишити вибухівку і інше озброєння в спеціально підготовленому схроні.

"Диверсанти" нібито співпрацювали з головному управлінні розвідки Міноборони України. Також, згідно з їхніми свідченнями, вони входили в одну з декількох груп, спрямованих української розвідкою в Крим.

Все по темі: Провокація у Криму

"Джерела" також розповіли, що більшість затриманих виявилися жителями Криму, у деяких при собі були російські паспорти. Поки готувалася операція з їхнього затримання, інформація про перестрілку в районі Армянська потрапила в місцеві ЗМІ.

Можливо, з них "диверсанти" і дізналися про проблеми, що виникли у першої групи, і зачаїлися. Пошукова операція, що проводилася весь день 7 серпня, за участю вертольотів і безпілотників результатів не принесла, пише видання.

Читайте також: Кримська операція від ФСБ. Путін залякує українців початком відкритої війни