У США колекціонер подав до суду на Ferrari

Колекціонер автомобілів із США Престон Хенн звернувся до суду в штаті Флорида з позовом проти компанії Ferrari

Передає MarketWatch.

Бізнесмен, який володіє одним з найбільших блошиних ринків в світі, стверджує, що відмова автовиробника продати йому раритетний LaFerrari Spider нібито підриває репутацію заявника в середовищі шанувальників бренду.

Як зазначає портал, купе-кабріолет LaFerrari Spider 2017 модельного року буде випущений обмеженою серією (499 примірників). У позовній заяві йдеться про те, що Хенн хотів заздалегідь розмістити замовлення на ексклюзивний автомобіль у дилера автоконцерну, з яким він давно підтримує відносини.

Однак керівництво Ferrari North America повідомило дилеру, що LaFerrari Spider не продадуть Хенну, а в подальшому уточнило, що цей колекціонер не відповідає вимогам до потенційного власника.

Тоді бізнесмен розіслав листи керівництву Ferrari, щоб прояснити питання. Зокрема, він написав голові ради директорів Ferrari Chrysler Automobiles Серджіо Маркьонне, приклавши до послання чек на $1 млн в якості завдатку. І знову отримав відмову.

Після цього Хенн вирішив звернутися до суду. Він заявив, що відмова Ferrari "шкодить його репутації, піддає його осміянню і неповазі, створює йому погану славу в професійному середовищі, а також серед друзів, ділових партнерів і знайомих".

При цьому видання відзначає, що, якби колекціонер не став подавати позов, ніхто б і не дізнався про те, що трапилося.

Сума позову "перевищує $75 тис.". Подальших уточнень в поданих до суду документах немає. Заявник наполягає на розгляді справи колегією присяжних.

У позовній заяві описується 60-річна історія любові Хенна до Ferrari, а також його колекція, в яку входять як попередня версія LaFerrari, так і 275 GTB / C 6885 Speciale, що вважається деякими експертами найдорожчим автомобілем в світі.