Другим українським "диверсантом" виявився судимий рецидивіст, - Геращенко

Затриманий ФСБ Росії український "диверсант" Андрій Захтей є антиукраїнсько налаштованим і двічі судимим рецидивістом по кличці "Зая"

Про це повідомив у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

"Журналісти інформаційного агентства "Миротворець" вивчили персональні дані Захтея А. Р., наявні в відкритих джерелах і виявилося, що це банальний антиукраїнському налаштований і двічі судимий рецидивіст по кличці "Зая", - написав Геращенко.

Геращенко уточнив, що він був засуджений у 1998 році на 6,5 років позбавлення волі за грабіж вчинений групою осіб.

"Відсидів чотири роки у Львівській виправній колонії номер 40, але на шлях виправлення не став. Потім був повторно притягнутий до кримінальної відповідальності у 2008 році за шахрайство, підробку документів та ряд інших злочинів, однак відбувся дивно легко - судимістю і невеликим штрафом", - написав Геращенко.

За його інформацією, у 2011 році "Зая" набрався боргів в рідному місті Бориславі Львівської області і "тупо втік від кредиторів до Москви".

"Потім перебрався в Євпаторію, де жив до сих пір", - уточнив Геращенко.

Він додав, що "під час Майдану "Зая", як середньостатистичний ватник, постив у себе "ВКонтакте" антиукраїнські гасла".

"Загалом, якщо "Зая" і агент, то точно не українських спецслужб. Швидше за все його використовують як "консерву" агенти ФСБ. А сидіти йому не вперше. Він звик. Потім ще пенсію в РФ за особливі заслуги, дивись, дадуть. Загалом незграбна робота. Навіть "візитівку Яроша" підкинути не здогадались", - повідомив Геращенко.

Все по темі: Провокація у Криму