Трамп наполягає, що Обама створив "Ісламську державу"

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп не став відмовлятися від зробленої раніше заяви, згідно з якою творцем терористичного угруповання "ІД" є американський президент Барак Обама

За повідомленням Сі-Ен-Ен, в ході виступу по радіо Трамп вступив в суперечку з ведучим з цього питання, пише  Інтерфакс-Україна.

Радіоведучий Х'ю Хьюітт припустив, що республіканець насправді хотів сказати, що дії Обами на світовій арені "створили вакуум", який заповнили терористи з "ІД"

Але Трамп не погодився з таким трактуванням.

"Ні, я хотів сказати, що він - саме засновник "ІД". Це точно. Він, так би мовити, заслуговує на звання найціннішого гравця (в цій історії). Так само як і вона (кандидат в президенти від демократів, екс-держсекретар США Хілларі Клінтон )", - заявив Трамп.

У свою чергу, Клінтон розкритикувала ці висловлювання. В Twitter вона написала: "Ні, Барак Обама не заснував ІД". При цьому вона додала, що коментарі її суперника демонструють, що він не володіє якостями, необхідними для того, щоб бути верховним головнокомандувачем армії США.