Техніку для параду на День Незалежності візьмуть з резервів

В урочистих заходах з нагоди святкування 25-річчя Незалежності України візьмуть участь понад 4 тисячі військовослужбовців

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

В урочистостях братимуть участь представники Збройних сил України, військові Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітники Національної поліції України, а також буде задіяно понад 200 одиниць військової техніки.

Уперше в історії проведення військових парадів участь у ньому братимуть і військовослужбовці нещодавно створених Сил спеціальних операцій та резервісти, які входять до складу стратегічного резерву Збройних сил України, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення українського війська.

Під час проведення військового параду з нагоди святкування Дня Незалежності військовослужбовці ЗСУ продемонструють нові зразки парадної та повсякденної форми одягу.

"Військова техніка, яку буде залучено до святкових заходів, - це модернізована техніка, яка надійшла з заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу та техніка, що знаходилась у створеному Міністерством оборони резерві", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони наголосили, що всі зразки техніки та озброєння після проведення параду будуть передані до військових частин та підрозділів Збройних сил України.

Наступного тижня репетиції парадних розрахунків та військової техніки відбудуться у столиці на Хрещатику.