Керівник штабу Трампа отримав $12,7 млн з "чорної каси" Партії регіонів, - NYT

Очільник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів з України з 2007 по 2012 рік

Про це йдеться у статті The New York Times, яка посилається на дані НАБУ.

"Амбарна книга Партії регіонів показує $12,7 млн прихованих грошових виплат, призначених для пана Манафорта від проросійської політичної партії пана Януковича з 2007 по 2012 рік", – йдеться в матеріалі.

Слідчі НАБУ кажуть, що виплати були частиною нелегальної системи, в рамках якої здійснювалося, серед іншого, спонсорування посадових осіб на виборах.

В НАБУ стверджують, що ім'я Манафорта 22 рази фігурує в так званій "чорній касі", в якій містяться дані про корупційну діяльність "Партії регіонів" за 5 років.При цьому мета виплат чітко не вказана. Також зазначається, що ці видатки, зафіксовані в записах від руки, не можна звірити з банківськими записами, а також підписи реципієнтів ще не були перевірені.

Підкреслюється, що наявність імені Манафорта в списках "чорної бухгалтерії" Партії регіонів не означає, що він насправді отримав гроші, тому що підписи, які зазначені в колонці одержувачів можуть належати іншим людям.

Адвокат глави передвиборчого штабу Трампа вже заявив виданню, що Манафорт не отримував "ніяких грошових виплат".

Все по темі: "Чорна бухгалтерія" Партії регіонів