НАБУ відкрило справи проти співробітників Генпрокуратури, - Ситник

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генеральної прокуратури, які викрали та утримували працівників НАБУ

Про це на брифінгу заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мають місце дії щодо захисту приватних інтересів окремих керівників і працівників Департаменту ГПУ з рослідування особливо важливих справ у сфері економіки. Саме працівники цього Департаменту перевищуючи свої службові повноваження, використовуючи ресурс Генпрокуратури і Нацполіції намагались перешкодити негласним слідчим діям детективів НАБУ. Які їх мотиви? Національним антикорупційним бюро розслідується ряд проваджень за злочинами, які може скоєні працівниками цього департаменту, в тому числі і насильницькі злочини", - заявив Ситник.

Ситник розповів, що співробітниками ГПУ утримувалися детективи НАБУ протягом 11 годин, без складання будь-яких документів.

Після цього вони були привезені під будівлю НАБУ на авто одного з співробітників департаменту ГПУ, який, за інформацією Ситника, спеціально наклеїв на номерні знаки надпис "НАБУ".

"Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за низкою статей, зокрема за фактом незаконно викрадених працівників НАБУ... зловживання владою і службовим становищем працівниками Генеральної прокуратури та низкою інших, зокрема пов'язаних з катуваннями", - сказав Ситник.