Без води та їжі. Кримська художниця на плоту попливе до ЄС

З 16 серпня в Києві, між Річковим вокзалом і пішохідним мостом на Труханів острів, стартує унікальний перформанс "Мандрівний парламент переселенців "Пліт Крим"

Про це пише "Крим.Реалії".

Це ініціатива кримської переселенки, художниці Марії Куликовської, яка планує на рятувальному плоту з неонової вивіскою "Крим", без власних ресурсів, пройти водами Дніпра і перетнути водний кордон з Європейським Союзом.

"Марія буде жити на плоту без ресурсів - тільки за рахунок того, що поділяться з нею перехожі. Ставлячи своє виживання в повну залежність від жителів міста, художниця хоче нагадати їм про уразливість і беззахисність людей, які втратили свої будинки, і закликати до солідарності з ними", - пояснюють співорганізатори ініціативи.

Марія Куликовська запрошує всіх переміщених осіб, які потребують допомоги, прийти на це місце і заявити про свої труднощі і потреби.

"Крім самого перфомансу біля плоту проводитимуться лекції, дискусії, зустрічі, можна буде отримати юридичні консультації, там буде багато корисної інформації для населення", - розповіла куратор Центру візуальної культури Леся Кульчинська.

На 19 серпня заплановано початок шляху плота до європейських кордонів.