На Дорожній фонд має піти 75% акцизу на паливо, - Омелян

Після ухвалення закону про створення Дорожнього фонду, на його функціонування у 2017 році має бути виділено 75% надходжень від акцизного збору на паливо

Про це під час прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "РБК-Україна".

"Наразі маємо надходження до державного бюджету у вигляді акцизів порядку 30-38 мільярдів у рік. Ми не розраховуємо, що 100% від цих акцизів підуть у Дорожній фонд, ми претендуємо на 75% на цьому етапі і збільшення цього відсоткового співвідношення у наступні роки", - заявив Омелян.

За його словами, наразі надходження від акцизного збору йдуть на потреби соціально незахищених верств населення та інші гострі соціальні статті видатків державного бюджету.

"Сподіваємося, що з наступного року під час прийняття закону про Дорожній фонд ми зможемо переламати цю тенденцію", - додав міністр.

Омелян також зазначив, що окрім акцизного збору, Дорожній фонд має фінансуватися за рахунок надходжень до держбюджету за користування українськими автомагістралями іноземним транспортом, у першу чергу, ваговим. Також розглядається можливість поповнення фонду за рахунок штрафів від роботи Держслужби безпеки на транспорті під час зважування вагового транспорту.