Міносвіти презентувало проект про 12-річне навчання у школі

Міністерство освіти і науки збирається запровадити концепцію "Нової української школи"

Текст концепції оприлюднений на сайті Міністерста освіти і науки, а очільниця відомства Лілія Гриневич презентувала її у Будинку уряду.

У концепції йдеться про те, що навчання починатиметься, як правило, з шести років. Діти з особливими потребами зможуть приходити до школи з іншого віку. Початкова освіта нової школи поділятиметься на два цикли: перший, адаптаційно-ігровий (1-2 класи) та другий, основний (3-4 класи). 

У рамках профільної освіти старшокласник зможе обирати одне з двох спрямувань навчання: академічне, із поглибленим вивченням окремих предметів з орієнтацією на продовження навчання в університеті; чи професійне, яке поряд з отриманням повної загальної середньої освіти забезпечує отримання першої професії (не обмежує можливість продовження освіти).

Міністр зазначила, що реформа орієнтована на те, щоб зробити  випускників конкурентноздатними у 21-му столітті і випустити зі школи всебічно розвинутих, здатних до критичного мислення цілісних особистостей.

Гриневич заохотила усіх бажаючих долучитися до обговорення концепції, адже її текст не є остаточним. Реформа почне діяти у 2018 році.