Київ визнали одним із найменш придатних для життя міст світу

Столиця України потрапила до десятки міст із найменш придатними умовами для життя за рейтингом Economist Intelligence Unit

Такого висновку дійшли експерти бізнес-підрозділу британського журналу The Economist - Economist Intelligence Unit, повідомляє DW.

В оприлюдненій 18 серпня доповіді констатують, що Київ продемонстрував падіння на 26 пунктів. Зрештою Київ опинився в останній десятці, посівши 131 місце. Дамаск завершив список із 140 міст.

Ключовим фактором у визначенні умов життя є конфлікти. Автори дослідження оцінювали різні міста за показниками у п'яти категоріях: стабільність, охорона здоров'я, культура, довкілля, освіта та інфраструктура.

Найкращим для життя містом знову став австралійський Мельбурн. За ним ідуть австрійський Відень, канадські Ванкувер і Торонто. До десятки найкращих потрапили й німецький Гамбург та фінська столиця Гельсінкі.

Найгіршу динаміку продемонстрували Детройт і Москва, які опустилися, відповідно, на 57-ме і 80-те місця.

Втратили позиції і світові туристичні "магніти" - Лондон, Париж і Токіо. Експерти зазначають, що це сталося через підвищення рівня злочинності й транспортні проблеми. Погіршення рейтингу європейських міст в Economist Intelligence Unit пояснюють і терактами.