Умерову дозволили бачитися з родиною та адвокатами

Членам сім'ї, а також адвокатам дозволили бачитися із заступником голови Меджлісу Ільмі Умеровим, який перебуває в "Кримській республіканській клінічній психіатричній лікарні №1"

Про це повідомила його донька Айше Умерова на Facebook.

"Ситуація трохи змінилася. Побачення нам дозволили. Тримається тато як завжди молодцем, усміхається, виглядає добре", - написала вона.

За словами Умерової, бачити заступника голови Меджлісу дозволили тільки членам сім'ї та адвокатам в суворо визначений час - вдень з 11.00 до 13.00 і ввечері з 17.00 до 18.00.

"У цей час можна його побачити, погодувати і поговорити. Для цього там є спеціальна кімната, куди приходять відвідувачі до всіх пацієнтів. З собою в палату взяти не можна нічого. А те, чим годують і напувають в лікарні - він не їсть. Тільки домашнє - те, що ми привозимо. Два рази на день", - йдеться в повідомленні.

"Що нас турбувало найбільше - його ліки. На сьогоднішній день, після консультацій з місцевими терапевтами і кардіологами йому дозволили приймати свої препарати. Зберігаються вони все одно у медсестри (в цілях безпеки, тому що пацієнти з психічними розладами можуть зайти в палату і наїстися таблеток), тому татові щоранку видають добову норму ліків і носить він їх з собою. Поки ми спокійні хоч за це", - додала Умерова.

За її словами, жодні медикаментозні методи для проведення психіатричної експертизи не застосовуються - тільки розмови і спостереження.