Жданов відповів Саакашвілі на звинувачення у провалі Ріо

Перш ніж критикувати виступ олімпійської збірної України, губернатору Одещини Міхеїлу Саакашвілі треба відзвітуватися, що він особисто зробив для розвитку спорту в своєму регіоні

Про це міністр молоді і спорту Ігор Жданов написав у Facebook.

"Скільки було побудовано нових стадіонів із сучасним легкоатлетичним покриттям? Наприклад, у Луцьку такий новенький, сучасний та сертифікований стадіон відкрили в цьому році. Скільки було побудовано та відкрито нових ДЮСШ та ШВСМ? Скільки було придбано нового обладнання та спортінвентарю для цих шкіл, в яких формується резерв для олімпійської збірної? Скільки квартир та стипендій виділено місцевою владою олімпійцям, які представляють Одеську область?", - запитав міністр.

За його інформацією, "за офіційним рейтингом з літніх олімпійських видів спорту за 2015 р. Одеська область займає 6 місце у своїй групі".

"Нижче тільки зруйновані війною Донецька та Луганська області. Випереджає Одещину м. Київ, Харківська, Дніпропетровська, Київська та Львівська області. За останній рік в Одеській області було знищено 64 об'єкти спортивної інфраструктури. З них: декілька стадіонів, плавальних басейнів, багато футбольних полів, тенісних кортів, спортивних майданчиків та залів", - повідомив Жданов.

Він відзначив, що "такі результати роботи Міхеїла Саакашвілі, як голови ОДА, абсолютно не відображають величезний спортивний потенціал Одеської області".