Для мого батька прапор України став ціннішим за життя, - Марія Рибак

Завдяки згуртованості і любові до рідної країни, здійсниться те, за що до останнього подиху боровся депутат Горлівської міськради, закатований сепаратистами Володимир Рибак

Таку думку висловила його донька Марія Рибак під час урочистої церемонії підняття Державного прапора, передає Еспресо.TV.

"У кожної держави є свої символи. Поки живі символи - живе держава. Наш синьо-жовтий стяг - це знак незламного духу нашого народу у боротьбі за свободу і незалежність. Де майорить український прапор, там є Україна. Так вважаю я і так вважав мій батько Володимир Рибак. Про це він мав мужність відкрито заявляти у центрі Горлівки під час захоплення нашої землі проросійськими бойовиками", - сказала Рибак.

Вона додала, що "він віддав своє життя за право бути вільним українцем".

"Він був справжнім громадянином України, для якого її прапор став навіть ціннішим за життя. Я дякую за можливість віддати шану цьому символу нескоренності нашого народу у центрі столиці, серед людей, які по-справжньому пишаються своєю країною і виборюють її самостійність. Я переконана, що завдяки нашій згуртованості і любові до рідної країни, здійсниться те, за що до останнього подиху боровся Володимир Рибак. Україна поверне свою цілісність. Як казав мій батько: "Нам не закрити вуста доки ми знаємо слова Державного Гімну, нам не закрити вуха, доки ми пам'ятаємо, як він звучить та ніщо не зможе закрити наші очі, поки перед ним майорить синьо-жовтий український прапор", - сказала донька закатованого Рибака.

Пам'ять Володимира Рибака усі присутні на Софіївській площі вшанували хвилиною мовчання.