У Сирії померли сіамські близнюки, не дочекавшись операції за кордоном

У Сирії померли сіамські близнюки Наврас і Моаз, які зрослися грудною кліткою, не дочекавшись дозволу на виїзд за кордон, де їх могли розділити

Про це повідомляє ВВС.

Діти, що важили разом 5,4 кг, народилися місяць тому в обложеному урядовими військами місті Дума недалеко від Дамаска. Звідти їх 12 серпня евакуювали і перевезли з дозволу влади в дитячу лікарню.

Вони померли, поки готувалися документи на виїзд за кордон, повідомило Сирійсько-американське медичне товариство (САМО).

Сайт сирійської опозиції опублікував заяву представника цієї благодійної організації Мохамада Катубія, який звинуватив у трагедії Дамаск. За його словами, міністерство закордонних справ винне в недостатньо швидкій видачі дозволу на виїзд.

Минулого тижня Катубія сказав в інтерв'ю Wall Street Journal, що побоюється зволікань з боку сирійської влади, оскільки пропозиції прийняти дітей на лікування надійшли зі США і Саудівської Аравії. Обидві країни підтримують сили, що протистоять президенту Сирії Башару Асаду.

Увечері в понеділок Катубія написав в твіттері: "Наврасу і Моазу виповнюється місяць, і вони все ще чекають, коли почнеться сміхотворний процес евакуації". Менше двох діб по тому він повідомив, що близнюки померли.