Політики вшанували пам'ять Івана Франка

Українські політики поклали квіти біля пам`ятника Івана Франка і вшанували видатного українського письменника, перекладача, філософа, громадського та політичного діяча у день 160 річчя від дня його народження

Про це повідомляє Еспресо.TV

Вшанувати пам'ять великого українського письменника і громадського діяча - прийшли депутати від партії "Народний фронт". Вони поклали квіти та схилили голови перед монументом "Каменяр". 

"Іван Франко був великим філософом, мислителем і візіонером. Він бачив європейську Україну і саме він заклав будівництво української держави на європейських цінностях. Один із його найвідоміших творів "Мойсей" відображає те, ким був Франко. Франко, як і його герой Мойсей, вів за собою Україну, сильну європейську країну. І ми нарешті прийшли до цього, ми виконуємо заповіт Франка. Ще багато що треба зробити, але нарешті Україна повернулась у свою європейську сім`ю", - заявив екс-прем`єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми не можемо не вшановувати таких мислителів, як Іван Франко. Будувати європейську Україну без прикладів великих інтелектуалів, які робили нас частиною Європи, фактично, неможливо", - додав народний депутат Микола Княжицький.