Через відсутність доказів НАБУ хоче продовжити досудове слідство у справі ОПЗ

25 серпня детективи НАБУ вручили першому заступнику директора ОПЗ Миколі Щурікову і голові наглядової ради заводу - першому заступнику глави правління "Нафтогазу" Сергію Переломі клопотання про продовження терміну досудового слідства до чотирьох місяців

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Микола Щуріков.

"Примітно, що підставою для продовження є необхідність проведення додаткової експертизи", - підкреслив він. "На момент пред'явлення підозр мені і Сергію Переломі НАБУ і САП не мали ніяких доказів нашої провини, крім фіктивних експертиз. Однак сторона обвинувачення заявляла, що їх і такі експертизи влаштують, тому що будь-які суди у них на "гачку" і що упродовж місяця Щурікову і Переломі буде пред'явлений обвинувальний акт ", - зазначив перший заступник директора ОПЗ.

"Я б ще звернув увагу на те, що директор, він же і засновник (якийсь Пилипенко В.В.) аудиторської компанії "Аудит-Конус", яка так завзято виконує замовні експертизи для НАБУ, має пряме відношення до виведення грошей з банку" Надра ". Тобто знову, як і з суддями, використана схема, де виконавець під ковпаком у правоохоронців ", - вважає Щуріков.

Він зазначив, що "Холодницький Н. (головний антикорупційний прокурор, - ред.) дуже переживав (сподівався), що ми втечемо. І дуже був засмучений, що ніхто нікуди не тікає".

На переконання першого заступника директора ОПЗ, НАБУ і САП були використані для зриву приватизації ОПЗ і подальшого зниження ціни заводу (як заявив ФДМ, тепер завод коштує не 500 млн дол., а 250 млн. дол).

"А тепер після розголосу в ЗМІ про явні і планомірні дії зі зриву приватизації та зниження ціни заводу, НАБУ розуміючи, що комусь доведеться відповідати, судорожно намагається хоч якось обґрунтувати свій бєзпрєдєл", - заявив Микола Щуріков.