Іловайськ не був військовою операцією, - Данилюк

Вихід з Іловайська не був військовою операцією, а був результатом дипломатичних перемовин

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV розповів колишній радник міністра оборони Олександр Данилюк.

"Насправді ми обговорюємо вихід з Іловайська як військову операцію. А треба чесно сказати, що це не була військова операція, а був результат дипломатичних перемовин  спочатку на найвищому, а потім на тактичному рівні. Але повірити, що російські військовослужбовці могли самовільно, без команди з Кремля відкрити вогонь по наших колонах, навіть без доказів, що вказують на протилежне, повірити неможливо", - зазначив Данилюк. 

На його думку, російська стратегія від початку вона була направлена на те, щоб накопичити підрозділи в одному місці, а потім їх знищити.

"В ході військових дій РФ не змогла знищити наших військових, тому тоді Путін пішов на хитрість, яка підтримувалася низкою українських діячів. Саме вони підштовхували Порошенка і інших представників влади до перемовин. Не було ніякого котла . Було оперативне оточення, яких було безліч", - заявив колишній радник.

 Також він зазначив що те угруповування, яке знаходилося в Іловайську, дійсно, могло вийти з боями. До того ж втрати обчислювалися б десятками, а не сотнями. Просто Україна стала заручником інтересів політичних гравців.