Оприлюднені уривки передсмертного листа журналіста Щетиніна

Російський журналіст Олександр Щетинін перебував у депресії, обумовленій фінансовими проблемами інтернет-видання "Новый регион", що працювало в Україні

Про це повідомила у Facebook головред "Нового региона" Ольга Мещерякова.

"У суботу у Саші був день народження, але він вже давно вимкнув телефон і не відповідав в соцмережах, тому я пішла до нього в гості. Двері він мені теж не відкрив, а після того, як я пішла, надіслав мені прощального листа, в якому пообіцяв викурити останню сигарету і застрелитися", - написала Мещерякова.

Після цього вона кинулася обдзвонювати друзів і шукати ключі від квартири.

"Потрапити всередину нам вдалося тільки через три години після відправлення листа. Першими увійшли чоловіки, дівчаток на балкон вже не пустили. Потім приїхала поліція, медики, криміналісти. Мигалки навколо будинку, поліцейський відділок, допити. Правоохоронці попросили мовчати, та ми й не збиралися грати в сенсації.
Мені здається, я повинна процитувати основні частини листа", - додала Мещерякова і оприлюднила цитати з передсмертного листа Щетиніна.

Він написав їй, що "на жаль, я так і не зміг нічого придумати по роботі".

"Пробач мені за все. Нехай наші хлопці і всі, кого я підвів, мене теж пробачать. Кращий вихід для мене в цій ситуації піти з життя. Це не зараз вирішилося. Я змастив і перевірив пістолет ще десять днів тому. І всі ці дні я не міг зважитися. Відкладав. Мужності не вистачало. Я всі ці дні писав листи. Але потім так нічого не відправив. Занадто багато адресатів. Мені просто дуже соромно перед усіма. Тому я прийняв саме таке рішення", - написав Щетинін.

Він додав, що "якщо коли-небудь вийде у тебе (Мещерякової, - ред.), скажи моїм дочкам, що я дуже сумував за ними до останнього, але 4,5 року без них були нестерпні".

"Це і є головна причина мого рішення. Їм я написав короткого листа в їх ВК ще в середу. Те, що я дожив до сьогоднішнього дня - просто непорозуміння", - писав Щетинін.

"І ще одне. Я до останнього був пристрасно і ніжно закоханий в Україну і її людей. Коли все вляжеться, напиши про це. Зрозумій, я прийняв найкраще з усіх варіантів рішення. Дуже довго все обмірковував. Зараз на балконі. Викурю останню сигарету, і мене не стане. Сьогодні мене привітала в приват незвичайна кількість людей. Я все прочитав. Але змінити вже нічого не можна. Вибач. І нехай мене всі пробачать. Не вистрілив я в себе 24-го тільки щоб не псувати всім найкраще свято - День Незалежності. Всіх дуже ніжно люблю. Говори їм завжди про це", - написав загиблий російський журналіст.