Apple зможе знімати відбитки викрадачів iPhone і відправляти їх поліції

Американська корпорація Apple Inc. подала патентну заявку на винахід системи для збору біометричних даних про злочинців, які вчинили крадіжку її продукції

Про це повідомляється на сайті Відомства з патентів і товарних знаків США, передає naked-science.

Заявка під назвою "Захоплення біометричних даних для ідентифікації неавторизованого користувача" була подана 29 серпня. Патент включає в себе впровадження в мобільні пристрої Apple біометричних технологій, які дозволяють розпізнати зловмисника за відбитками пальців та іншим параметрам.

Зокрема, в зборі відомостей братимуть участь система ідентифікації Touch ID і камера.
 
Отримані дані будуть зберігатися локально або в "хмарі". Інформація про несанкціонований доступ також буде передаватися на центральний сервер компанії і потім, при підтвердженні факту крадіжки, - в правоохоронні органи.

Таким чином, поліція зможе прийняти оперативні заходи щодо встановлення особи злочинця. Відзначається, однак, що такий механізм є юридично недопрацьованим і знаходиться в "сірій" правової зоні.
 
"У зв'язку з цим малоймовірно, що корпорація реалізує технологію в призначених для користувача пристроях найближчим часом", - повідомляє Appleinsider.

Читайте також: Подвійна камера та бездротові навушники. Що відомо про iPhone 7

Нинішні можливості операційної системи iOS на випадок втрати пристрою не припускають обліку біометричних даних. Система дозволяє виявити його місце розташування за умови авторизації власника в службі iCloud і наявності відповідної програми, віддалено заблокувати смартфон або планшет за допомогою пароля. Крім того, користувач може дистанційно видалити з пристрою всю інформацію, в тому числі банківські реквізити.