"Побачене у психлікарні шокувало мене", - Архієпископ Кримський у листі патріарху Кирилу

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент звернувся з листом до глави РПЦ Кирила і духовного лідера мусульман Росії Шейха-уль-Іслама через застосування каральної системи до заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова

Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу Рефат Чубаров.

"Звернутися до Вас, Глави Російської Православної Церкви і Духовного лідера мусульман Росії, мене змусило кричуще застосування каральної системи Росії в ХХІ столітті по відношенню до Людини - Творіння Божого", - йдеться у листі архієпископа Климента.

Він зазначив, що "не хоче вчити (тих, до кого звертається, - ред.) Святому Письму і Корану, в яких Всевишнім закладена основа світобудови: Любов, Співчуття і Всепрощення, але хоче звернути увагу на те, що відбувається сьогодні в Криму".

"24 серпня 2016 року стало днем, що ​​переповнило чашу людського терпіння. Побачене мною в психіатричній лікарні Сімферополя шокувало мене. Порушені всі норми моралі в ставленні до Ільмі Умерова. Всепрощення і милосердя не мають ніякого значення", - заявив Климент.

Він наголосив, що "якщо Ви в своєму серці маєте страх Божий, якщо все сказане Вами з амвонів не порожні слова, зробіть все, щоб звільнити Умерова, Сенцова, Кольченка, Костенка, Чернія, Чийгоза та багатьох інших невинних громадян України, загратованих" за свої переконання.