Російські військові обстрілюють житлові квартали Донбасу, щоб приховати мародерство

На Донбасі зафіксовано зростання кількості навмисних провокаційних обстрілів з боку незаконних збройних формувань по житлових кварталах мирних мешканців

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Обстріли здійснюються з передових позицій 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК Збройних сил Росії у власний тил.

У розвідці зазначили, що такі дії російських військових обумовлені зростанням невдоволення населення тимчасово окупованих територій України присутністю та діями російських окупаційних військ. Незаконні збройні формування планують звинуватити в обстрілах сили АТО.

Зокрема, 28-29 серпня навмисні провокаційні обстріли житлових кварталів проводились в напрямку Трудівське (західна околиця Донецьк) та Яснуватої.

"Особливий цинізм російських окупантів полягає в тому, що протягом минулого тижня так званою владою Донецька здійснювалось залякування мешканців Трудівського загрозою артилерійських обстрілів та примушення залишити власні домівки. Залишені власниками помешкання були розграбовані російськими військовими мародерами, а навмисні обстріли дозволяють російським окупантам залишитись безкарними", - наголошують у розвідці.