Голову сільради Чернівецької області посадили за хабар у $130 тис.

Голову сільської ради Чернівецької області засуджено до 8 років позбавлення волі за одержання хабара у розмірі $130 тис.

Про це повідомляє прокуратура Чернівецької області.

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури області та засудив сільського голову с. Кам’яна Сторожинецького району Чернівецької області до 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, з конфіскацією майна, крім житла, та з позбавленням 7 рангу державного службовця.

15 лютого 2013 року правоохоронці затримали голову сільської ради Гідору після одержання неправомірної вигоди в розмірі $130 тис.

Вказану суму він вимагав та одержав від приватного підприємця за надання в оренду земельної ділянки водного фонду загальною площею 9,77 га. При цьому, не виносячи це питання на розгляд сесії сільської ради, використовуючи надані йому владні повноваження, підробив відповідні рішення сільської ради та договір оренди, тобто вчинив кримінальні правопорушення.