МЗС Чехії перевіряє інформацію про відкриття "консульства ДНР"

Міністерство закордонних справ Чехії перевіряє інформацію про відкриття так званого консульства терористичної "ДНР" у місті Острава

Про це повідомляє прес-служба посольства Чехії в Україні.

"Що стосується виступу Нелі Ліскової в якості "почесної консулки" так званої Донецької народної республіки, Міністерство закордонних справ перевіряє цю ситуацію. Якщо буде підтверджено, що вона використовує цей титул, МЗС звернеться через офіційні канали, щоб вона негайно припинила використовувати таке означення", - йдеться в повідомленні.

У чеському МЗС наголошують, що "ДНР" не може мати акредитоване дипломатичне представництво у Чехії, оскільки Прага не визнає її існування.

"Вона не є суб’єктом міжнародного права і Чеська Республіка не має з нею дипломатичних відносин, тому Чеська Республіка не може ні приймати, ні реєструвати їхніх дипломатичних представників. Те, що деякі називають "дипломатичним представництвом або представницьким центром" самопроголошеної Донецької народної республіки, є, за нашими даними, тільки зареєстрованою спілкою з розташуванням у місті Острава, і не можна вважати її дипломатичним представництвом відповідної держави. МЗС з цим центром не має жодних стосунків і не матиме", - зазначається в повідомленні.

Раніше російські ЗМІ повідомили з посиланням на терористів "ДНР" про відкриття 1 вересня "представницького центру ДНР" у Чехії.