Бізнесмени "зекономили" на податках за ввезення електрокарів 4 млн грн

Співробітники податкової міліції Івано-Франківської області викрили незаконну схему ввезення на територію України вживаних елітних автомобілів

Про це повідомив у Facebook заступник глави ДФС Сергій Білан.

"В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, було встановлено, що керівники двох приватних підприємств за попередньою змовою групою осіб, шляхом використання підконтрольних підприємств і підставних осіб, в ході ввезення на митну територію України вживаних елітних автомобілів, ухилилися від сплати податкових та митних платежів на суму майже 3,8 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Білана, в результаті проведених восьми обшуків у низці областей було виявлено та вилучено 370 тисяч гривень і 5,7 тисячі доларів США, 11 електромобілів, 57 експертних висновків з додатками, печатки, а також вантажні митні декларації, інвойси та сертифікати.

Крім того, на митному посту "Коломия" Івано-Франківської митниці припинено митні процедури щодо семи транспортних засобів для проведення слідчих дій.