У ФСБ заявили, що "диверсант" Панов відмовився від адвоката

У Криму слідчий ФСБ вручив адвокату документ про те, що затриманий українець Євген Панов нібито не потребує його допомоги

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на брата затриманого українця Ігоря Котелянця.

"Слідчий у справі затриманого в Криму українця Євгена Панова пред'явив адвокату документ, що Панов від послуг адвоката, найнятого його родиною, відмовився", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники наголошують, що пред'явлена адвокату довідка подана від імені слідчого, у ній немає ні підпису самого Панова, ні його рукописного тексту, де він пише про відмову.

Це суперечить нормам російського законодавства, яке на даний момент застосовується в Криму. Відповідно до ч. 1 ст. 52 Кримінально-процесуального кодексу РФ, відмова від послуг адвоката допускається лише з ініціативи підозрюваного і заявляється в письмовому вигляді.

Адвокат з такою "відмовою" не згоден і має намір її оскаржити. Не згодні з такою відмовою і родичі Євгена Панова.

На думку експертів Кримської правозахисної групи, в такий спосіб слідчі намагаються не допустити адвоката, залученого родиною Панова. 

Правозахисники зазначають, що це є порушенням його права на справедливий суд та ефективний засіб правового захисту. Крім того, це може свідчити про намір приховати наслідки незаконних методів впливу на Панова під час допитів.

Читайте також: "Диверсант" від ФСБ. Хто такий Євгеній Панов

Все по темі: Провокація у Криму