У Києві 15 молодиків намагалися захопити квартиру, постраждав поліцейський

У Києві через спробу рейдерського захоплення квартири постраждав поліцейський

Про це повідомляє Нацполіція Києва.

У помешкання, зламавши вхідні двері, потрапили співробітники охоронної фірми. Директор цієї організації, який на момент приїзду поліції знаходився біля квартири, розповів, що напередодні його фірма підписала договір на "забезпечення безпеки фізичної особи" із 37-річним киянином, який перебував у цій квартирі. За поясненням керівника, охоронники вдалися до таких рішучих дій, аби увійти всередину, оскільки їхній клієнт повідомив, що діє в інтересах 39-річної жінки - нової власниці помешкання на вулиці Дмитрівській, а невідомі люди заселилися до помешкання без її згоди. На підтвердження своїх слів "клієнт" показав копії документів на право власності.

Жінка, яка викликала поліцію, розповіла, що живе у квартирі разом із 38-річним цивільним чоловіком та 5-річною донькою. На час конфліктної ситуації дитини вдома не було. А чоловік, аби захистити себе та дружину, кинув у бік невідомих осіб димову шашку та дістав пістолет HS-9, але застосувати зброю не встиг, оскільки візитери повалили його на підлогу, почали бити гумовими кийками, застосували до нього електрошокер та кайданки. Після невідомі виштовхали подружжя з квартири та зачинилися всередині. Як розповіли чоловік із дружиною, нападники відібрали у них сумку з документами і почали викидати через вікна їхні особисті речі.

На підвіконні однієї з кімнат виявили залишки обгорілого паперу та попіл. За словами мешканки квартири, це залишки її документів на помешкання, щоби вона не змогла довести право власності.

"Після проведення слідчих дій спірну квартиру опечатав слідчий. Усіх осіб, які брали участь у конфлікті, доставили до Шевченківського управління поліції для з’ясування обставин події, що сталася. Задля забезпечення правопорядку біля помешкання залишився 25-річний дільничний офіцер поліції", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Згодом 37-річний представник нової власниці разом із двома товаришами та ще трьома співробітниками охоронної фірми повернулися до квартири.

"Після того, як дільничний офіцер їм повідомив, що в опечатане приміщення заходити не можна, відвідувачі вдарили правоохоронця, порвали форму та повалили на підлогу. Після цього чоловіки у цивільному одязі зірвали печатку та зайшли у помешкання", - повідомив Крищенко.

Трьох правопорушників поліцейські затримали при спробі залишити місце події.