У Києві затримали викрадачів елітних позашляховиків

Оперативники київського главку поліції отримали інформацію, що у столиці група невідомих осіб вчиняє крадіжки автомобілів престижної марки Range Rover

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За попередніми даними, викрадачі в деяких випадках телефонували власникам іномарок і вимагали від них викуп за повернення викраденого транспорту.

Діяли злочинці переважно вночі. Спочатку зловмисники ретельно підбирали автомобіль: для цього вони їздили вулицями міста і придивлялися, з якого саме місця буде легше і зручніше викрасти іномарку. Після цього вони розбивали скло позашляховика і спеціальним приладдям заводили автівку.

"Після проведення комплексу оперативних комбінацій ми встановили, що злочинна група знову готується до чергового незаконного заволодіння такою машиною. І під час відпрацювання певної інформації затримали зловмисників одразу після скоєння злочину", - повідомив начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

Наразі відомо, що злочинне угруповання причетне до скоєння п'яти викрадень автомобілів, однак ця цифра не остаточна. 

Усі шестеро підозрюваних - вихідці з іншої країни. У Києві вони тимчасово знаходились і проживали в орендованих квартирах. Деякі з цих чоловіків вже потрапляли раніше в поле зору правоохоронців і притягувалися до кримінальної відповідальності.

Наразі інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Троє з фігурантів затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Решта зловмисників у рамках розслідування кримінального провадження перевіряється на причетність до скоєння серії вказаних злочинів. Слідство у справі триває.

 
 
 
 
 
Фото: kyiv.npu.gov.ua