Вищий спецсуд призначив розгляд касації на вирок у справі Гонгадзе

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ призначив на 12 жовтня розгляд кримінальної справи за касаційними скаргами на вирок Печерського суду щодо замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе

Про це повідомив у Facebook нардеп Віталій Купрій.

"Сьогодні отримав повістку з ВССУ з викликом мене у якості представника потерпілого журналіста Олексія Подольського по справі вбивства його колеги Георгія Гонгадзе. Розгляд справи призначено на 12 жовтня 2016 року за адресою м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 4а", - написав Купрій.

За його словами, "ця справа дійсно є лакмусовим папірцем українського правосуддя, який до сьогоднішнього дня не міняв свій колір на колір справедливості".

"Нагадаю, що і Печерський районний суд першої інстанції, і Апеляційний суд м. Київ не спромоглись встановити істину в цій справі. Злочинці-замовники брутального вбивства Георгія Гонгадзе знаходяться на волі і насолоджуються владними повноваженнями", - вважає нардеп.

Він стверджує, що "незважаючи на беззаперечні факти, які вимагали дослідження під час досудового і судового слідства, не були допитані навіть як свідки ні Кучма, ні Литвин, ні Шокін, який фальшував матеріали слідства".