Боєць АТО разом із лідером гурту "Антитіла" презентував пісню про війну

Ветеран чотирьох воєн Олександр Рожко та співак Тарас Тополя представили другий сингл проекту #ПісніВійни - композицію "Не сумуй"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Пісня "Не сумуй" стала другим синглом соціально-мистецького проекту #ПісніВійни, мета якого – зберегти для української історії сучасну фронтову пісенну творчість. 

Автором "Не сумуй" став десантник, ветеран чотирьох воєн (від Афганістану), боєць АТО Олександр Рожко. У проекті #ПісніВійни ця композиція зазвучала у роковому аранжуванні, у виконанні дуету Олександра Рожка з лідером гурту "Антитіла" Тарасом Тополею. 

Пісня "Не сумуй" народилася власне з однієї фрази "В той день, коли закінчиться війна...", якою починається куплет. Її Олександр Рожко щоразу казав своїй дружині Олені, коли йшов на війну. 

"Не кожному в житті випадає нагода послужити своїй Батьківщині, - каже боєць, якомуна фронті дали позивний Голос, бо не тільки воює, а й співає. - Горджуся тим, що у мене така нагода є. Тільки зараз, під час війни на сході України, я зрозумів, чому Господь зберіг мені життя в Афгані, - для того, щоб через тридцять років я зміг захистити свою країну, свою сім`ю і свою націю".

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя жодної миті не вагався, коли отримав пропозицію приєднатися до проекту #ПісніВійни. "Треба пам’ятати все те, що сталося протягом останніх двох з половиною років, - зауважує співак. – І саме пісня буде тим Ноєвим ковчегом, який нестиме пам'ять про ці події для майбутніх поколінь – у словах, у музиці, в голосах. Через роки наші діти та внуки дізнаватимуться з пісень, як жили українці, коли в Україні була війна. Пісня – це своєрідний месседж у майбутнє".  

До кінця 2016-го у рамках проекту #ПісніВійни готуються прем’єри ще трьох синглів – це також будуть пісні, написані українськими захисниками і записані у дуетах зі знаними артистами: Арсеном Мірзояном, Фомою із гурту "Мандри" та вокальною формацією "Піккардійська Терція".

"Загалом же, до 14 жовтня 2017 року плануємо видати альбом, що об’єднає понад 15 унікальних дуетів, які виконуватимуть пісні, створені нашими воїнами - тими, хто мужньо пройшов війну на Донбасі і хто пережите вилив у тексти та мелодії. Такі пісні - найчесніші документи нашого непростого часу", - каже ініціатор та координатор проекту #ПісніВійни Галина Гузьо.