На Одещині та Житомирщині з’явились підрозділи КОРД

35 бійців підрозділу поліції особливого призначення КОРД Одеської та Житомирської областей отримали сертифікати про проходження навчання

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Повністю особовий склад спеціального підрозділу Національної поліції КОРД (Корпус оперативно-раптової дії) буде сформований до жовтня 2017 року.

"Фінансування - за рахунок державного бюджету та донорської допомоги США. Партнери по розробці і забезпеченню, в тому числі, професійними інструкторами: спецназ Адміністрації США по боротьбі з наркотиками, спецназ Прикордонного патруля США і групи спеціального призначення дивізіону "Техаські рейнджери" Служби Маршалів США", - написав Аваков.

У заході також взяли участь глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, заступник глави Нацполіції  Олексій Руденко та Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, інформує прес-служба МВС.

Деканоідзе висловила вдячність інструкторам та американським колегам за підтримку та участь у професійній підготовці бійців спецпідрозділу.

Йованович відзначила, що США пишаються тим, що мають можливість підтримати становлення КОРД. Окрім цих регіонів, КОРД вже працює у Києві, а також у Київській, Сумській та Харківській областях.

Планується, що наступними, де з'являться спецпідрозділи поліції, стануть Донецька та Рівненська області.