Просування вчителя по тарифній сітці буде закладено в бюджеті 2017 року, - Гриневич

Зараз є дуже велика різниця між заробітними платами вчителів різної кваліфікації у школах та заробітними платами викладачів у вищих навчальних закладах, яку потрібно усунути заради справедливості

Таку думку висловила в ефірі програми "Політклуб" з Віталієм Портниковим в ефірі Еспресо.TV  міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

За словами міністра, зараз в Україні дуже велика різниця між заробітними платами вчителів навіть найвищої кваліфікації у школах та заробітними платами викладачів у ВНЗ.

"Я не хочу робити великі анонси, але просування вчителя по єдиній тарифній сітці буде закладено навіть у бюджеті 2017 року. Коли у цьому проекті закону ми виписували позиціонування нового статусу вчителя, також вимоги до кваліфікації вчителя, а також мотивацію добровільної зовнішньої сертифікації агентів змін, ми намагалися знайти мотивацію" - говорить Гриневич.

Міністр вважає, що вчитель, який може добровільно прийти на зовнішню сертифікацію і довести, що він володіє методиками компетентнісного навчання, показати, що він знає суть реформи і знає як це зробити, має отримати відповідну мотивуючу надбавку до його оплати праці. Відповідний закон вже лежить в парламенті, але його не приймають.

"Деякі наші опоненти кажуть – цей закон коштує багато грошей. Ми починаємо пояснювати, що цей закон розкладається на 12-13 років, тому що  12-й клас ми отримаємо у 29-30-му році. І піднімати соціальний статус вчителя ми будемо поступово", - відмітили Гриневич.